Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΣΙΜΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

      Οι κόμποι είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαιο στο χώρο του ψαρέματος. Κόμποι εύκολοι, δύσκολοι, περίπλοκοι, απλοί, αμέτρητοι κόμποι ανάλογα πάντα τι θέλουμε να δέσουμε. Εδώ παρουσιάζεται ένας ιδιόρρυθμος κόμπος για τη κατασκευή του.......





ΔΕΣΙΜΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ






Ένας εύκολος τρόπος για δέσιμο αγκιστριού με την άκρη του παράμαλλου να κοιτάει προς τα κάτω, ιδανικό για να περνάμε τα σκουλήκια στα αγκίστρια μας, δίχως να βρίσκουμε αντίσταση στο πέρασμα του δολώματος.
Η πρώτη θηλιά δεν πιάνει το παράμαλλο, πιάνει μόνο το αγκίστρι ενώ οι υπόλοιπες τρεις πιάνουν και παράμαλλο και αγκίστρι, όταν σχηματίζεται ο κόμπος παρατηρούμε πως έχει δημιουργηθεί στο αγκίστρι μας ένα είδος θηλιάς, τραβάμε την άκρη, σφίγγουμε τον κόμπο και τέλος κόβουμε την άκρη του κόμπου στο παράμαλλό μας.
Παρατηρούμε πως η άκρη του κόμπου κοιτάει προς τα κάτω το αγκίστρι μας και πλέον είναι έτοιμο να περαστεί το λεπτό σκουλήκι, χωρίς να βρίσκει την παραμικρότερη αντίσταση από την άκρη του κόμπου μας κατά το πέρασμά του στο αγκίστρι.
Είναι χρήσιμος αρκετά αυτό το είδος δεσίματος, όταν έχουμε να δολώσουμε λεπτά και ευαίσθητα δολώματα, όπως ο αμερικάνος, ο ακροβάτης κ.λ.π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου